GYORSKERESŐ:
  ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK: +36 70 940 0131


Rémisztően sok az adat és információ ?

SEGÍTÜNK ELIGAZODNI!
Szükséges programok!

Remek, ha már megvan a laptopunk, de használni is szeretnénk! Ugye sejtjük, hogy egy internet explorer, és egy pasziánsz nem lesz elég a napi használathoz. Mégis mit tegyünk, hogy ne legyünk tele felesleges programokkal? Mely programok a legjobbak? Hogy telepítsük őket? Segítünk!

Tartalom:

1. Nini.... egy ninite! Avagy, minden ami kell.
2. Miért a ninite?
3. Ninite használata.
4. Javasolt programok ninite esetén.
5. Usite.hu a válogatós
6. Vírusirtó
 

Nini... egy ninite! Avagy, minden ami kell:

Milyen jó lenne, ha a programokat nem nekünk kellene telepíteni, hanem valaki megoldaná, ingyen, és úgy, hogy magyar nyelven, a gépünkhöz beállítva. Erre gondoltak a ninite.com oldal készítői is, akik INGYEN a kezünkbe adják a lehetőséget (van egy fizetős változat is, ami annyival tud többet, hogy ha már letöltöttük a programot, de fél év múlva egy új jelenik meg, akkor azt automatán frissíti).


A legegyszerűbb módja a programtelepítésnek.

Miért a ninite?:

Az ok egyszerű: a legjobbat kapjuk, a gépünkhöz igazítva, a nyelvünkön (ha elérhető magyar nyelv persze) és toolbarok nélkül. Mi az a toolbar? Nagyon egyszerű, ezek az elterjedt kis programok azért ingyenesek, mert telepítéskor felajánlják szponzor program telepítését, ami általában a böngészőnkbe épül be, vagy az asztalon ikonként kínál játékot zenét. Ez akkor fordul elő, ha telepítés közben nem vagyunk figyelmesek, és sajnos az emberek 90+% nem figyelmes... elég egy pipát bent hagyni, és már telepítettünk a google kereső helyére, valami "szuper jó" keresőt, ami egy bizonyos cég termékeit szereti nekünk felkínálni. Ez egy jól összehangolt rendszer, nem vírus, de idegesítő. Kikerülhető, ha a programokat nem úgy telepítjük, hogy "next, next, next, accept, next, next, next..." hanem elolvassuk, hogy mit is pipáltunk ki. A ninite ezt megoldja helyettünk. Élvezzük ki. Egyéb esetben könnyen járhatunk így:


Ha csak mindig a tovább gombra kattintunk, könnyen lehet ilyen a böngészőnk.


Ninite használata:

Látogassunk el a www.ninite.com oldalra.


Jelöljük ki a szükséges programokat, majd a GET INSTALLER ikonra kattintsunk:

Ezek után letölt egy programot, melyet indítsunk el bátran.innentől minden megy magától. Ha végzett, akkor zárjuk be.


Javasolt programok ninite esetén:

Talán a leg alapvetőbb programok, melyeket érdemes telepíteni ninite.com által:

Chrome:
A jelenlegi talán leggyorsabb, legegyszerűbb böngésző. A legjobban ezt tudjuk ajánlani. Elég annyit tudni, hogy a google saját fejlesztése. Mindent tud, biztonságos, egyszerű.


Egyszerű és nagyszerű.

Skype:
A legnagyobb csevegő/telefonáló program a világon. Ingyen lehet beszélni a másik féllel, és mobiltelefonos változata is létezik. Ma már elmondható, hogy szinte mindenkinek van. Videó beszélgetés, telefonálás, üzenet küldés. Ezeken felül persze tölthetünk fel egyenleget, és akár rendes mobiltelefonszámot is tárcsázhatunk minimális összegért.


Laptopon, telefonon, tableten, televízión, mindenhol. Csak internet kell.

Kmplayer:
A legkedveltebb videó lejátszó program. Tud mindent, minden típusú filmet lejátszik, ami csak létezik. Kezeli az összes létező formátumot, játszhatunk le vele DivX filmeket, remekül kezeli a feliratokat, nézhetünk internetes műsorokat, hallgathatunk zenét, és mindent amit csak szeretnénk. Nincs olyan, hogy valami ne indulna el vele. Ami a legjobb: Magyar nyelvű (is).


Minden lejátszik, minden tud. Magyar.

Winamp:
A legrégebbi, legegyszerűbb zenelejátszó program. Ma már tud filmeket is lejátszani. Kmplayer mellé pedig felesleges telepíteni, viszont ha nagy "zenészek" vagyunk, akkor érdemes lehet.


Zene őrültek kedvenc programja.

Java:
A jelen kor legelterjedtebb programozási nyelve, használják telefonokon, számítógépeken, interneten, mindenhol. Nem árt ha fel van telepítve, hisz pl. Banki oldalak szeretik kérni.


Az egyik legismertebb programnyelv. Sok program igényelheti.

.NET:
A java-hoz hasonlóan kell. Sok program épül ez a keretrendszer köré. Ennek lényegét a googleben keresve megtalálhatjuk. A lényeg, hogy kelleni fog, ha nem is azonnal.


Hívhatnánk a Java testvérének is.

SilverLight:
Terjedésben lévő, weboldalakba beágyazott videó lejátszáshoz használt program. (rtlmost.hu pl.). Javasolt telepíteni.


Videók az interneten.

Picasa:
Az egyik legjobb, ingyenes, képszerkesztő program, melyet a google fejlesztett. Egyszerű képekből is művészi alkotásokat készíthetünk pár kattintással. Minden képformátumot támogat.


Pár kattintás.

OpenOffice:
A Microsoft Office termékéhez hasonló program, persze kicsit kevesebbet tud, meg folyamatos fejlesztés alatt áll. Viszont ha céges használatra kell, és nincs keret a rendes MsOffice programokra, akkor ideiglenesnek megteszi. Sokan még esküsznek is rá.


Ingyenes irodai programcsomag.

Adobe Reader:
Acroba Readernek ismerhettük meg anno, a ma már Adobe terméket. PDF fájlok megtekintésére alkalmas. Ajánlott telepíteni, ugyanis nagyon sok dokumentum az interneten .pdf formátumban van tárolva.


PDF fájlok megtekintése.


Pdf Creator:
A pdf fájlok készítésére való program. Roppant egyszerű, hiszen egy nyomtatónak álcázza magát a számítógépen, és azt a fájlt amit szeretnénk PDF formátumba alakítani, egyszerűen csak kinyomtatjuk erre az "álcázott nyomtatóra", már el is indul a program, ami legenerálja a .pdf fájlt. Egyszerű, nagyszerű.


Nyomtatónak álcázva.

Malwarebytes és a SpyBot:
Ajánlott programok azoknak akiknek a gépén kéretlen reklámok ugrálnak elő. A kéretlen programokat vírusokat képesek leirtani. Nem vírusirtó, nem folyamatos védelmet nyújt. Alkalmanként ajánlott mindkét programot lefuttatni. 


Malwarebytes program. Képpel ellentétben magyar nyelven is elérhető.

WinRAR:
A fájlok méretét lehet vele csökkenteni, a jelenlegi legjobb "tömörítő" program. Ingyenes. Tud magyarul. Mindenképpen ajánlott letölteni.


Legkedveltebb tömörítő program. Kell. 

Usite.hu a válogatós:

Nem az oldal válogatós, hanem nekünk kell válogatnunk manuálisan, és manuálisan is telepíteni. Ez egy magyar nyelvű oldal. Egy a lényeg: csak olyan programot telepítsünk, amire feltétlen szükségünk van. Az alap programokat már leírtuk. Figyeljünk a telepítéskor mit fogadunk el, nehogy tele legyen kéretlen programokkal a számítógép. Ha sok programot telepítünk a gépünk jelentősen lelassulhat.


A legtöbb program, részletes leírásokkal.


Vírusirtó:

Az általunk javasolt vírusirtó, az Eset Nod 32 AntiVirus. Egyszerű, magyar, gyors, alapos. 30 napos próbaverzió ingyenes. Ha van diákigazolványunk, akkor már alapból fél áron van, és ha több gépre vásároljuk meg egyszerre, akkor jelentősen olcsóbb. Megéri? Meg.


Megéri pénzt adni érte. Jelentős kedvezmények a www.eset.hu weboldalon.


Adatbázis verziószáma: 2024.04.23.


ELÉRHETŐSÉGÜNK

2400 Dunaújváros, Magyar út 106 /B

+36 70 940 0131

info@laptopsystem.hu

A böngészési élmény fokozásáért ez a weboldal sütiket (Cookie) használ. További információ.